maandag 19 februari 2024

Virtualisatiesoftware

Virtualisatie software om andere besturingssystemen in een venster te draaien.

VirtualBox

Het eenvoudigste in gebruik is VirtualBox.

https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

VirtualBox is een virtualisatieprogramma voor bedrijfsmatig en thuisgebruik. Deze virtualisatiesoftware is open source dus kan door iedereen gratis gedownload worden.

De software wordt ontwikkeld en aangeboden door Oracle.

Bochs

Bochs is portable emulatie software die beschikbaar wordt gesteld onder een open source licentie. Via dit programma kunnen verschillende besturingssystemen onder een ander systeem draaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (een andere versie van) Linux, Windows of Rhapsody (voorloper van Mac OS) te draaien op een Playstation, iOS, Linux, Mac of Windows computer.Bochs wordt veel gebruikt door ontwikkelaars om testen te draaien. Wanneer het gast-besturingssysteem crasht blijft het host-systeem namelijk wel draaien. De software is ooit ontwikkeld als commercieel product, maar heeft een open source licentie gekregen nadat het is overgenomen door een Franse open source organisatie Tot op de dag van vandaag wordt de virtuele machine software van Bochs actief ontwikkeld.

Bochs

VMware Player

Met VMware Player kunt u Windows, Linux of Chome OS naast uw huidige Windows of Linux besturingssysteem draaien. U kunt het dus gebruiken om een ander besturingssysteem te proberen, maar ook om een andere versie van Windows of Linux naast uw huidige Windows of Linux installatie te gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld Windows 8 draaien bovenop een Windows Vista installatie. U kunt met behulp van uw muis wisselen tussen deze verschillende systemen.

VMWare

Qemu

Qemu is een virtualisatieprogramma dat je hier kunt vinden:

Qemu

sudo apt-get install qemu-system 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

OVPN bestanden importeren in Gnome networkmanager

 een OVPN bestand van een open VPN server kan in Ubuntu en Linux mint eenvoudig in de netwerk manager worden geïmporteerd met het volgende c...