maandag 19 februari 2024

Video bestanden conversie met Transmageddon

 Of u nu naar muziek op uw smartphone wilt luisteren of films op uw iPad wilt kijken, het kan zijn dat u uw mediabestanden van het ene formaat naar het andere moet converteren, afhankelijk van wat uw apparaten ondersteunen.

Transmageddon Video Transcoder is een geweldige mediaconverter voor Ubuntu. Het converteert audio- en videobestanden, het heeft een eenvoudige interface en het is gratis. Installatie is eenvoudig. Typ gewoon deze opdracht in de terminal:

sudo apt-get install transmageddon

Of gebruik het Softwarecentrum.

Transmageddon is nu geïnstalleerd, dus laten we beginnen met het converteren van video’s. Start het vanuit het toepassingenmenu. De applicatie ziet er als volgt uit:

Bovenaan kiest u het invoerbestand dat u wilt converteren. Klik op de knop en navigeer naar het bestand dat u wilt converteren en klik vervolgens op “Openen”.

U kunt de eigenschappen van de invoervideo zien net onder de knop ‘Invoerbestand kiezen’. Als je een specifiek apparaat hebt waarop je de video wilt afspelen, selecteer dan je apparaat in het vervolgkeuzemenu ‘Voorinstelling’, zodat het programma de conversie-instellingen op de juiste manier aanpast, anders laat je het leeg. Selecteer nu het gewenste doelformaat in het menu “Uitvoerformaat”. Direct daaronder bevinden zich de instellingen voor audio- en videocodec. Kies de gewenste instellingen. U kunt verschillende audio-/videocodecs kiezen met verschillende kwaliteiten en formaten. Onderaan het venster kunt u kiezen of u het videobeeld wilt roteren of niet. Dit kan van pas komen als je een video aan het opnemen bent en er later achter komt dat je de camera ondersteboven vasthield (of als je video’s graag ondersteboven bekijkt, wat raar zou zijn).

Nadat u klaar bent met het kiezen van de gewenste instellingen, klikt u op “Transcode” om het conversieproces te starten. Afhankelijk van de lengte van de video en de instelling die je kiest, kan het even duren. U vindt het uitvoerbestand onder Video’s in uw thuismap. Makkelijk, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

OVPN bestanden importeren in Gnome networkmanager

 een OVPN bestand van een open VPN server kan in Ubuntu en Linux mint eenvoudig in de netwerk manager worden geïmporteerd met het volgende c...